17. Festival malega nogometa na Škofijah

Turnir Bronx

Da bo tudi letošnji dogodek na Škofijah izredno uspešen, je bilo jasno že na žrebanju tekmovalnih parov. Gost žrebanja slovenski mladinski reprezentant in član FC Luka Koper Luka Vekič je namreč moral iz pokala potegniti listke z imeni več kot 70 nastopajočih ekip. 

Prireditev so odprli najmlajši; učenci prvih in drugih razredov obalnih osnovnih šol. Preko 70 dečkov in več kot 40 deklic se je podilo po parketu športne dvorane Burja. Njihov nastop pa je bučno vzpodbujala polna dvorana obiskovalcev. 

V nadaljevanju so svoj turnir odigrala dekleta v članski kategoriji. Največ malonogometnega znanja so pokazala dekleta iz sosednjega Ankarana. 

Sobotni večer so zaključili super veterani. Med igralci, ki štejejo več kot 55 let ni manjkalo niti takih, čigar leta se bližajo sedemdesetim, pa se še vedno podijo za žogo po igrišču. Letos je zmagovalno lovoriko osvojila ekipa Pirana in se tako maščevala Vrhpolju za lanski poraz. 

V nedeljo so nastopali nekoliko mlajši veterani in sicer tisti stari nad 45 let. V tem tekmovanju je tako kot lani prvo mesto osvojila domača ekipa Bronxov. 

V torek so se veteranska tekmovanja zaključila z nastopom igralcev starih nad 35 let. Naši Bronxi so letos osvojili 4. mesto. Zmaga pa je odšla v roke ekipe Sarajevska čevabdžinica 10 v pol. 

Sreda in četrtek sta namenjena predtekmovanju v članski kategoriji, katera bo svoj veliki finale dočakala v nedeljo. Še pred tem pa bodo v soboto zaključili s tekmovanjem igralci selekcij od U9 do U15.   

Vir: www.fcbronx.si

Fotogalerija

Deli: