Danes odločilna tekma za Bronxe

bronx marec

Državno prvenstvo v futsalu je prešlo v izločilno fazo. Pred Bronxi je tekma, ki bo odločila o nadaljevanju ali koncu sezone. Le zmaga v domači dvorani proti favoritu Mariboru prinaša nadaljevanje tekmovanja.  

Škofijski malonogometaši so se uvrstili v ¼ finale državnega prvenstva. Od tu naprej gre tekmovanje po vzoru ameriškega play offa le še na izpadanje. Ekipa, ki prva dva krat zmaga, se bo uvrstila v polfinale. Ker so Bronxi v Mariboru prvo tekmo izgubili, tokrat nimajo več popravnega izpita. Le zmaga prinaša še tretjo tekmo v štajerski prestolnici.

Čeprav je nasprotnik izredno močen, imajo tudi naši igralci kar nekaj razlogov za upanje na presenečenje. V kratkem času so namreč zelo napredovali in dvignili nivo igre. Mogoče pa četrti zaporedni dvoboj z Mariborom prinese tudi tako željeno zmago. Prejšnji teden so Škofijoti v Mariboru celo vodili večji del tekme in malo je manjkalo do presenečenja, saj so se domači izvlekli iz neugodnega položaja v sami končnici. Vse to daje Bronxom upanje, da bi pred domačimi navijači lahko premagali renomiranega nasprotnika. 

www.fcbronx.si

Deli: