Dekleta s Škofije na reviji Primorska poje 2018

slike Primorska poje 2018

V petek, 2. marca, se je pričela že 49. revija pevskih zborov Primorska poje. Letošnja je posvečena trem uglednim primorskim skladateljem. Spomnili se bomo  200. obletnice rojstva Miroslava Vilharja, 140. obletnice rojstva Vinka Vodopivca in 50. obletnice smrti Brede Šček. Na reviji se bo zvrstilo preko 200 zborov in okrog 4500 pevcev.

Na enem od treh otvoritvenih koncertov  so nastopile tudi naše pevke – Dekleta s Škofij  pod vodstvom dirigenta Maria Petvarja. Pevke so se tako kot vedno vestno pripravljale na tokratni  nastop, ki je bil  v Izoli. Predstavile so se s štirimi pesmimi, od katerih so bile tri ljudske. Poleg njih je nastopilo še pet zborov iz različnih krajev Primorske.

Z nastopom naših pevk smo lahko zadovoljni, saj so zapele  zelo sproščeno in lepo.  Po reviji se je nadaljevalo druženje vseh pevskih zborov, ki so nastopili v Izoli.

Vsakokrat je udeležba na reviji posebno doživetje tako za pevce kot za poslušalce. Posnetke koncertov bosta predvajala Radio Koper in Radio Trst A.

Našim pevkam čestitamo za nastop in želimo obilo veselja ob petju.

 

Fotogalerija

Deli: