Dobra organizacija, izjemna gostoljubnost

tekmovanje

V soboto, 29.4.2017 se je na Škofijah dogajalo prvo Škofije Kettlebell Open Cup tekmovanje z girijami - to so uteži v obliki krogle, z ročajem na vrhu. Na njem je sodelovalo okrog 50 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in prvič v zgodovini tega športa pri nas, tudi Italije.

Športni dogodek je skupaj z Multikulinariko, ki se je v istem času dogajal pred dvorano, privabil tudi veliko radovednih obiskovalcev, ki so želeli o tem športu izvedeti več.

Tekmo sta ob 10. uri otvorili plesni skupini Capris in Capristars z nagrajenima koreografijama zvrsti pom freestyle. Prvi 4 tekmovalci so nastopili ob 10.30. Vsaka platforma je trajala 10 minut, nato sta sledili 2 minuti pavze, ki sta bili namenjeni menjavam tekmovalcev. Pomerili so se lahko v različnih disciplinah - Long Cycle z eno in obema rokama, Snatch in Biathlon (Jerk in Snatch) z girijami, težkimi od 8 do 24kg. Proti koncu dogodka so se tekmovalci lahko pomerili  še  v štafeti, potem je sledila še razglasitev rezultatov. 

Tekmovalci so izrazili veliko željo, da bi tovrstna prireditev na Škofijah postala tradicionalna, saj so se pri nas počutili izredno dobro. Pohvalili so organizacijo dogodka, predvsem pa gostoljubje. 

Člani društva N1 so tako v tem tekmovanju zasedli naslednja mesta; 

N1 Gym - skupno število točk kot klub 2. mesto med 11 klubi 

Prva mesta:

Aleks Feste Long Cycle 2x20kg

Nena Cah Snatch 12kg

Anja Stanic Two Arm Long Cycle 16kg

Sara Stanic One Arm Long Cycle 16kg 

Druga mesta:

Patrick Jurdana Long Cycle 2x16kg

Kristian Umek Long Cycle 2x16kg

Rendy Cah Long Cycle 2x24kg

Rendy Cah Long Cycle 2x20kg

Anja Stanic Two Arm Long Cycle 2x16kg

Pia Bohinc One Arm Long Cycle 8kg 

Tretja mesta:

Elvis Rekic Long Cycle 2x20kg

Evelin Ternav Snatch 12kg

Maksim Vergan Long Cycle 2x16kg 

Četrta mesta:

Patrick Jurdana Long Cycle 2x20kg

Sara Stanic Snatch 16kg 

Tekmovanje 1st Škofjie Open Cup je organiziralo ŠD Kettlebell lifting obala, s predsednico društva in idejno vodjo - Neno Cah na čelu. Pri tem so ji pomagali člani društva in sponzorji Marjetica d.o.o., Titus d.o.o., Fedora Bržan s.p., Mega d.o.o., Društvo dobra volja, KS Škofije in Radio Koper.

Fotogalerija

Deli: