Dobrodošli na uradni spletni strani krajevne skupnosti Škofije

Edmond Gašpar

Drage krajanke in krajani!

Dobrodošli na uradni spletni strani krajevne skupnosti Škofije. Na njej najdete različne vsebine, ki vam bodo približale naše kraje in ljudi skozi čas ter ponudile temeljne podatke o KS. Kot vaši izvoljeni predstavniki v svet KS želimo, da veste, kdo smo, zakaj smo se angažirali in kako opravljamo svoje delo. V rubrikah najdete tudi izvlečke aktov in zakona o lokalni samoupravi, ki opredeljuje delo v krajevni skupnosti ter številne uporabne informacije. 

Dobra obveščenost in transparentno delovanje je za vsako skupnost zelo pomembna. To ste nam zaupali tudi leta 2012, ko smo med krajani prvič izvedli anketo. Čeprav sem si kot svetnik prejšnjega mandata prizadeval, da bi oblikovali spletno stran in poskrbeli za informiranje, se je to zgodilo šele spomladi leta 2014. Maks Turščak iz Elerjev je takrat pripravil in upravljal stran, za kar se mu ob tej priložnosti zahvaljujem. A žal ni imel sodelavcev, ki bi jo polnili s vsebinami. Po tej izkušnji smo se zadeve lotili drugače. Odbor za družbene dejavnosti si je zadal nalogo in cilj, da izboljša obveščenost, dorekel je vsebinsko zasnovo in način komuniciranja s krajani, kar bo občasno tiskano glasilo »Na burji« in uradna spletna stran. Ustanovljen  je bil uredniški odbor, ki ga vodi urednica Gabriele Žabkar in  konec aprila se je lotil realizacije zahtevne naloge.

Med drugim je povabil vsa društva in organizacije v KS, da se predstavijo in objavljeni so vsi, ki so se odzvali. Ta stran je namreč odprta za vse in bo prav živela le ob dvosmerni komunikaciji. Mi vas bomo obveščali o uradnih zadevah, sejah, sklepih, načrtih in podobnem, od krajanov, društev in drugih subjektov pa želimo, da uredniškemu odboru in tajništvu napovedujejo svoje aktivnosti, napišejo, kako so potekali dogodki in prispevajo fotografije. Seveda pa zbiramo tudi vaše predloge in pobude. Kot sem že velikokrat dejal: večja kot bo angažiranost krajanov, hitreje bomo urejali javne zadeve v KS in bolj pestro bo družabno in zabavno življenje.

Želim prijetno izmenjavo informacij in dobro sodelovanje! 

Edmond Gašpar
Predsednik sveta KS Škofije 

Deli: