Družabno, športno, kulinarično...

multikulinarika2017

Škofije so v soboto ponovno pokazale svojo družabnost in dobro voljo, ki sta se širili med krajani in gosti iz drugih krajev.  Čeprav so zaradi praznikov mnogi odpotovali,  so obiskovalci prve Multikulinarike dodobra napolnili prostor pred Zadružnim domom kot tudi v njem, kjer se je odvijal prvi Kettlebell lifting Škofije Open.

Sodelovanje dveh društev, Kulturnega, turističnega in rekreacijskega društva Dobra volja Škofije in športnega društva NY 1 Gymco, ki sta sočasno organizirala dogodka, se je izkazalo v izvrstni povezavi kulturnega programa, kulinarike, športa in družabnosti. Očitno dobra kombinacija je na Škofije zvabila skupno več kot 400 obiskovalcev. Športno društvo je v dvorani zadružnega doma priredilo mednarodno tekmovanje v dviganju kettlebell uteži in tako predstavilo še ne preveč znan šport na Škofijah,  kulturno društvo Dobra volja pa je pred zadružnim domom ustvarilo pravo mešanico tradicionalnih kuhinj, folklornih plesov in drugih plesnih nastopov, petja in otroške razigranosti. Predstavila so se kulturna društva iz Rusije, Indije, Albanije, Indonezije, Makedonije in Istre. Program so odprle mažoretke iz Kopra, nato so se zvrstile Folklorna skupina Ilirija Koper, makedonska folklorna skupina Kočo Racin, folklorna skupina Oljka iz Hrvatinov, indijska plesna skupina Monsun ter ruska skupina Rodnik.

Mednarodno povezovanje društev in obiskovalcev, predvsem pa spoznavanje različnih kultur skozi predstavitve delovanj tujih društev v naši in širši okolici, njihovih tradicionalnih dobrot, izdelkov in nastopov, so obogatile slehernega obiskovalca. Napihljiva gradova in likovna delavnica so očarali najmlajše, ki so se prepustili igri, a so se tudi oni pri tem kar nekajkrat ustavili in prisluhnili oziroma se radovedno zazrli v nastopajoče. Veselo dogajanje se je odvijalo precejšen del dneva, ves program pa je povezovala izjemna Ivica Vergan, ki je zapela tudi nekaj svojih lastnih pesmi.

Promet na Škofijah je bil zelo povečan in ponovno je prišla do izraza pereča problematika parkiranja. Krajanom se zahvaljujemo za strpnost v prometu. 

Društvo Dobra volja Škofije se zahvaljuje MOK za sofinanciranje, KS Škofije in ZKD MOK za materialno pomoč, Pekarni Kljun iz Pobegov, Ivici in Maksimu Vergan ter vsem sodelujočim na prireditvi.

Nasiha Cvajdik

 

Fotogalerija

Deli: