Fabio Rizzi, vse najboljše!

Fabio Rizzi

 

V ponedeljek zvečer, točno na 50. rojstni dan Fabia Rizzija iz Plavij, se je v zadružnem domu na Škofijah zgodil dogodek, ki mu težko najdemo primerjavo v preteklosti in ga bo verjetno nemogoče ponoviti v prihodnje, kot je dejal Iztok Nova Easy. Motor in glavni organizator je bil Armando Šturman, ki je na oder zadružnega doma oziroma ob tej priložnosti staga, pripeljal jagodni izbor slovenskih glasbenikov. Kar sploh ni bilo težko, saj so se vsi želeli pokloniti Fabiu in mu zapeti za rojstni dan. Kajti njihove kariere so bile tako ali drugače povezane s Fabiem, z njegovim izjemnim občutkom za glasbo, izvajalce, nastope, radio. A na škofijskem odru še zdaleč niso bili samo zaradi njegovih profesionalnih odlik. Prišli so zaradi vedrega, srčnega in vseskozi svetlega ČLOVEKA. 

Takšno je bilo tudi tudi vzdušje v dvorani in na odru, kamor so drug za drugim prihajali bandi oziroma posamezni izvajalci s svojo skladbo za Fabia:

Dan D, Alenka Godec & Jani Hace, Avtomobili, Benč & Primož Grašič, Coto & Tulio Furlanič, Dalaj Eegol, Davor Klarič, Jani Kovačič, Lara B & Roki Petkovič, Marko Brecelj, Mef z Desetim bratom, Peter Lovšin, Robert Vatovec, Rok Golob, Run-Joe, Šank rock, Šukar, Tinkara Kovač & Aleksij Kobal, Vlado Kreslin & Dušan Mrdakovič, Zmelkoow, Zoran Predin.

To je bil glasbeni mix za in po meri Fabia, v katerem glasbene kvote niso bile problem.

Armando, Easy, Mojca in še kdo so med drugim spomnili na bogato glasbeno preteklost Škofij. Tudi ponedeljkov dogodek so soustvarjali mnogi Škofijoti. Publika pa je pokazala, da si takih dogodkov samo še želi.

Fabio je ves koncert doživeto spremljal, po njem pa so do njega prišli njegovi sošolci in učiteljice iz OŠ Škofije ter mnogo, mnogo drugih, ki so mu želeli čestitati in povedati nekaj lepih besed. Tam sta bila tudi njegova mama in oče ter seveda nepogrešljiva in izjemna Lea.

 

 

 

Fotogalerija

Deli: