Igralo sožitja na Elerjih

Igralo sožitja Elerji

Kombinirano igralo na Elerjih je bilo danes uradno predano namenu in veselju otrok. V družbi varovancev Centra Sonček, razigranih deklic in krajanov so si simbolno podali roke direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, predsednik sveta KS Škofije Edmond Gašpar in svetnica iz Elerjev Samanta Mikulandi Perič ter Marko iz javnih del, ki je poskrbel za urejeno zelenje  prostora.

Pot od odločitve za nakup do postavitve igrala na Elerjih je kratko opisal Edmond Gašpar (objavljeno v prejšnjem prispevku) in Iztok Suhadolnik, ki je ob skupni uporabi igrala v še povedal,  da je tako sodelovanje tudi povsem v skladu s poslanstvom Sončka, ki se zavzema za enake možnosti vsem prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po svoji predstavi, v sožitju z vsemi prebivalci. Prostor med igralom in hišo bodo v prihodnjih mesecih še bolje uredili.

Samanta Mikulandi Perič pa je zaključila: »Kot vaška predstavnica in članica sveta KS sem zelo vesela, da sem izpolnila obljubo in dolgoletno željo po igralih na Elerjih. Za uresničitev tega projekta se moram zahvaliti predsedniku KS Škofije Edmondu Gašparju in vsem članom, ki so nakup podprli.

Največja zahvala pa gre predvsem Sončku - Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije in direktorju Iztoku Suhadolniku za izjemno gesto, da so nam dali v uporabo njihov prostor.

Stremimo pa seveda tudi po tem, da bi tudi občina Koper pristopila in pomagala z dodelitvijo ustreznega prostora za različne aktivnosti krajanov. Želimo si tudi nove vaške hiše, saj nam je bila tista, ki so jo zgradili naši nonoti, pred leti žal brez vednosti odvzeta.«

Fotogalerija

Deli: