Iz Zagreba z medaljami

nena

V soboto 1. aprila je bil v Zagrebu World Gran prix 2017 Kettelbell lifting. Udeležilo se ga je 110 tekmovalcev iz devetih držav in iz 24 klubov. V različnih kategorijah telesne teže in različno težkih uteži in disciplin so se potegovali za medalje. Med njimi je bilo kar 8 tekmovalcev iz novega škofijskega športnega društva Kettlebell lifting N1 Obala.

Kettlebell lifting je zahteven šport, rangiran  nekje med lahko in težko atletiko. Sposobnosti za izvajanje tega športa se pridobijo le s težkimi treningi. Pomembni so vzdržljivost, gibljivost, moč in eksplozivnost.

Kondicijska priprava zahteva svoj čas in potrebnih je nekaj let za osvajanje tehnike, ki omogoča tekmovanja. Ta šport se je rodil v Rusijo pred več kot 200 leti, je njihov nacionalni šport , s katerim se otroci začnejo ukvarjati že pri sedmih ali osmih letih. V Sloveniji se razvija zadnjih 10 let in postaja vse bolj prepoznaven.

V N1gym, ki se nahaja v prostorih KS, se platforme tresejo 2 leti in od takrat njihov zid krasi kar nekaj medalj. Tokrat so se tekmovalci  iz World Gran Prix Zagreb vrnili z novimi odličji v različnih kategorijah, težah in disciplinah.

Tekmovalec je na platformi  10 minut in v tem času mora dvigniti uteži čim večkrat nad glavo.  

Discipline in medalje osvojene v Zagrebu:   

Rendy Cah Long Cycle 2x 24kg kategorija - 78kg 3.mesto in  2x16kg iste kategorije 3.mesto  

Maksim Vergan Lc 2x16 -73kg 5.mesto  

Patrick Jurdana Lc 2x16 – 95kg 3.mesto  

Sara Stanič Snatch 16lg +73kg  2. mesto

Sara Stanić Lc 2x12kg - 68kg 1.mesto 

Evelin Ternav Snatch 12kg +73 4.mesto  

Nena Cah Snatch 16kg -73kg 1.mesto

Na Škofijah bo v dvorani zadružnega doma tekma organizirana 29. aprila in ta šport bodo lahko bolje spoznali tudi vsi krajani.

 

Fotogalerija

Deli: