KS Škofije na prireditvi »Koper na dlani«

Prve novice

V soboto, 30. junija so se vse koprske krajevne skupnosti predstavljale vzdolž Pristaniške ulice. KS Škofije je imela tri stojnice, v svojo družbo pa je vabila s plakatom.

Na stojnicah je bilo sveže krajevno glasilo »Na Burji«, KD Istrski grmič je ponudil prospekt o dejavnostih društva in s povabilom na koncert ob bližnji 10-letnici delovanja ŽVS Dekleta s Škofij. Center Sonček iz Elerjev seje predstavljal z izdelki in publikacijami, proizvajalci vina, oljčnega olja, medu z izdelki in reklamnim gradivom, vrtnariji s cvetjem… 

Na eni izmed stojnic sta se predstavila  osnovna šola in vrtec z izdelki in delavnico za otroke (izdelovanje verižic iz naravnega materiala).

Najbolj obiskana je bila  stojnica, na kateri so obiskovalci okušali odlična vina naših lokalnih vinarjev, pecivo, namaze, olive s svežimi zelišči v oljčnem olju ter domač kruh z olivami ali s čebulo. Člani društva in tajnica KS so obiskovalcem ponujali sveže češnje.

Za  sproščeno in domače vzdušje  so poskrbele Valmarinke, ki so se ves čas ukvarjale z vzdrževanjem obleke in perila, tako kot so nekoč počele  none in pranone.

Dekleta s Škofij pa so nastopila na kulturnem programu v Taverni.

Deli: