Multikulinarika in šport

vabilo-multikulinarika

Dogodek Multikulinarika 2017, ki ga organizira Društvo Dobra volja Škofije, v sodelovanju z Mestno občino Koper, Zvezo kulturnih društev MOK in Krajevno skupnostjo Škofije, se bo dotaknil tudi mednarodnega povezovanja društev, spoznavanja kulinarike ožjega in širšega področja ter odkrivanja kulture, glasbe in plesa drugih krajev in držav. Osrednja tema dogodka je predstavitev in povezava ljubiteljskih kulturnih društev izven meja, ki se bodo predstavila s svojim programom, obenem ali predvsem pa iz svojih krajev/držav pripeljala tudi tipične kulinarične dobrote.

Hrana in kultura petja ter plesa sta hodili z roko v roki že stoletja, to nas povezuje in zbližuje! Ljudje se radi udeležujemo dogodkov, na katerih lahko kaj prigriznemo, spoznavamo in okušamo nove in tuje kulinarične posebnosti. Sproščeni in pozitivni smo tako tudi bolj odprti do širjenja svoje in sprejemanja kulture drugih narodov. Kadar so zraven še ples in petje, je pozitivno vzdušje zagotovljeno!

Na zamudite otvoritve dogodka, ki ga bodo naznanile mažoretke iz Kopra, sledli pa bodo folkloristi Makedonije, Rusije, Istre (Hrvatini), skupina iz Albanije, plesalci Indijsko-alžirskih plesov, najmlajše bodo razveselile otroške delavnice in napihljiv grad. 

Glasba, pijača, hrana in kulturni program, vse to v soboto, 29.4. 2017 na Škofijah! Prisrčno vabljeni, vstop bo prost!

Deli: