Na Škofijah integracijske aktivnosti

bergunci Škofije

Državni sekretar Boštjan Šefic je včeraj županu MOK poslal pismo, ki je bilo danes posredovano tajnštvu KS Škofije ter predsedniku sveta in je v celoti objavljeno v rubriki begunci http://www.ks-skofije.si/docs/2017/06/5931241e_posredovanopismomokp0001.pdf

V njem državni sekretar sporoča, da bodo v objektu integracijske hiše na Škofijah izvajali integracijske aktivnosti, v njem bo prisoten svetovalec za integracijo in nevladne organizacije. V pismo med drugim piše:

"V objektu integracijske hiše pa želimo izvajati integracijske aktivnosti, ki potrebujejo nek stalen prostor. V hiši bo prisoten svetovalec za integracijo, ki bo skupaj z osebo s priznano mednarodno zaščito pripravil njej prilagojen osebni integracijski načrt in jo v sodelovanju s predstavniki nevladnih organizacij vodil skozi vse postopke pridobivanja ustreznih dokumentov in dovoljenj, pomagal ji bo v reševanju različnih življenjskih situacij, obenem pa bo bdel nad tem, da bodo vsi programi, od učenja slovenskega jezika, kulture in običajev, šolanja otrok in vseh prostočasnih dejavnosti potekale kakovostno in v skladu z načelom učinkovite integracije v slovensko družbo. Tako bodo v hiši svoje aktivnosti opravljale nevladne organizacije in sicer Slovenska filantropija, ki za osebe z mednarodno zaščito izvaja orientacijski program, ter Društvo Odnos, ki izvaja program pomoči pri urejanju vseživljenjskih situacij. Osebe s priznano mednarodno zaščito bodo tako vključene v intenziven tečaj slovenskega jezika, organizirane bodo tudi številne prostočasne aktivnosti in igralni kotički za otroke. K sodelovanju oziroma k izvajanju aktivnosti bomo povabili tudi lokalne nevladne organizacije, vrata pa bodo odprta tudi vsem prebivalcem lokalne skupnosti, ki bodo želeli pri izvedbi predvsem prostočasnih aktivnosti in dogodkov sodelovati."

 

 

Deli: