Naložba je uspešno končana

končana naložba v kanalizacijo

Na KS Škofije je ta teden prispelo obvestilo Tatjane Lečić iz Samostojne investicijske službe MOK, da je investicija »Gradnja sekundarnega kanalizacijskega omrežja Škofije I. faza - 2. etapa« uspešno končana. Izvedenih je bilo 125 hišnih priključkov in 99 vodovodnih priključkov. Pridobljeno je uporabno dovoljenje in uspešno opravljena primopredaja objekta. To pomeni, da je bilo narejenih 38 hišnih priključkov več kot je bilo predvideno. 

V začetku leta se je na Sp. Škofijah pričela največja investicija zadnjih let »Sekundarno kanalizacijsko omrežje naselja Škofije I. faza – 2. etapa«. Naložbena vrednost je bila 1,5 milijona evrov, sofinancirana pa je bila tudi z evropskimi sredstvi. Glavni izvajalec je bil Adriang, partnerja pa Grafist in CPK. 

Neposreden cilj investicije je bil, da se v letu 2015 zgradi ločeni sistem omrežja fekalne kanalizacije v delu Spodnjih Škofij in v zaselku Čuki v skupni dolžini 1.218 m, skupaj z novimi 87 hišnimi priključki s 410 prebivalci, 425,00 m meteorne kanalizacije, obenem pa tudi obnovi 1.150 m javnega vodovodnega omrežja. 

Krajani omenjenih območji so bili že pred pričetkom del celovito informirani o poteku investicije. Na razširjeni seji novembra so imenovali Komisijo za spremljanje investicije v sestavi Damjan Pečarič, Ercole Jerman, Franc Cvajdik, Adem Skulić in Matjaž Ivanjšič. Kljub nekaterim začetnim zapletom je sodelovanje kmalu dobro steklo. Predsednik sveta in predstavniki komisije so se udeleževali rednih operativnih sestankov, prisotni so bili na terenu in njihova prizadevanja so bila vseskozi usmerjena v zagotavljanje kakovostne gradnje, ki je čim manj moteča za prebivalce. 

Pregled njihove dela kaže, da je aktivno sodelovanje komisije za spremljanje izgradnje kanalizacije , odbora za investicije in vodstva KS pri spremljanju investicije naneslo kar 600 ur volonterskega dela. Bili so namreč na rednih tedenski, pa tudi dnevni ogledih na terenu , sodelovali so na 34 operativnih sestankih, kontaktirali in usklajevali odnose med krajani , investitorjem in izvajalci, popisovali pripombe in pošiljali zapise nadzoru, izvajalcem in investitorju MOK. 

Zaradi opravljenega dela in truda, ki je prinesel več hišnih priključkov, celotno asfaltiranje vasi in drugo se je gospa Tatjana Lečić pred dnevi predsedniku sveta KS še posebej zahvalila z naslednjimi besedami: »Zahvaljujem se vam in celotnem gradbenem odboru, ki ste s svojim stalnim sodelovanjem pomagali najti rešitve tudi tam, kjer se je v začetku zdelo, da rešitev zaradi slabih sosedskih odnosov ni. Posebej bi poudarila vaše prizadevanje za celovito ureditev celotnega območja, zajetega z izgradnjo kanalizacije.« 

Na fotografiji je prizor iz vročega gradbenega poletja. Danes je seveda vse asfaltirano.

 

 

Deli: