Pesem nas povezuje

letni koncert ŽVS

V  petek, 26. maja,  smo na Škofijah doživeli žlahtno sporočilo - naj pesem nas druži. Pevke ŽVS  Dekleta s Škofij, članice Kulturnega društva Istrski grmič,  so praznovale 12- letnico pevskega druženja. Peti so začele  pod vodstvom Marjetke Popovski, potem se je zvrstilo še nekaj zborovodkinj. Od lanske jeseni jih  po krajši odsotnosti spet  vodi maestro Mario Petvar.  Dvanajst let morda ni mnogo za delovanje zbora, toda ko pogledaš celoto,  koliko vaj in nastopov, koliko težav, ki jih je treba premagovati, koliko  odsotnosti od doma, družine – vse to pevke zmorejo in vztrajajo, ker rade pojejo, ker jim tako veleva srce.

Na svoj prazničen  večer so pevke  povabile dva ženska pevska zbora , in sicer ŽPZ kulturnega društva iz Kort, ki ga vodi Eneja Baloh, in Učiteljski ŽPZ Dotik iz osnovne šole Hrpelje  pod vodstvom Jelke Bajec Mikuletič. Ta zbor je spremljala pianistka Jerneja Srebot. Vse tri zbore so  poslušalci toplo sprejeli, kar potrjuje  prisrčen  pozdrav pevkam, ki jim ga je izrekla predsednica KD Istrski grmič Vlasta Jerman,  in spontan  aplavz ob vsaki zapeti pesmi.

Ubrana in občuteno zapeta pesem se vedno dotakne srca. Tako je izzvenel tudi pevski večer teh treh ženskih zborov. Povezuje jih ljubezen do petja, želja in potreba po sodelovanju in povezovanju, kar pevke krepi, da vztrajajo in pevsko napredujejo. Največja opora in priznanje pevskim zborom  so predvsem  poslušalci in njihov  iskren aplavz. Na tokratnem večeru je vse prisotne , pevke in poslušalce, presenetila mlada harfistka Kristal Fortunat. S svojimi drobnimi in gibkimi prstki je iz harfe izvabila  harfično lepoto in mogočnost.

Dekleta s Škofij so si ta večer nabrale novih moči za nadaljevanje.  Ob koncu programa so pevke vseh treh zborov družno zapele, z njimi pa tudi poslušalci. Po nastopih pa še – veselo druženje!

                                                                                                                             Vera Vezovnik

 

Fotogalerija

Deli: