Podobe žensk v objektivu Nives Kačič

razstava Nives

V četrtek (17.3.) je Kulturno društvo Istrski grmič Škofije gostilo zanimivo ustvarjalko Nives Kačič. Nives je odraščala na Škofijah, zato se  je z veseljem odzvala povabilu, da predstavi svojim nekdanjim krajanom  fotografke dosežke, ki so nastajali bodisi v domačem okolju in tudi na popotovanjih  od Peruja, Nepala, Indije, Vietnama, Etiopije.

Razstava njenih del v veliki sejni sobi krajevne skupnosti nosi naslov  Dekliško rosne -  žensko zrele.Vsaka podoba, vsak ženski lik ima svoje enkratno sporočilo  o kulturi, lepoti, drugačnosti in tudi o bedi. Z živo besedo nas je razstavljalka Nives popeljala od slike do slike in pripoved obogatila s spomini na doživetja, ko je spoznavala, kako pester je ta naš svet. Predstavitev sta  glasbeno pospremila  Marino Orlando  z mandolino in s kitaro  Irena Glavina. V duhu večera sta recitatorki Anica Vitez ter Alenka Šturman, članici kulturnega društva Istrski grmič, interpretirali pesniško besedilo o ženski. 

Razstavo si je možno ogladati v času uradnih ur KS Škofije ali po predhodnem dogovoru s tajništvom. Fotografije bodo na ogled do junija 2016. 

Fotogalerija

Deli: