Praznična razsvetljava in ognjemet

praznična razsvetljava

V ponedeljek zvečer so se s predsednikom sveta KS sestali nekateri škofijski podjetniki in se dogovorili za medsebojno povezovanje in sodelovanje, za boljšo prepoznavnost kraja in spodbujanje družabnega življenja. Prva odločitev je, da bodo partnersko pokrili strošek okrasitve akacije pred pošto s 1.000 lučkami in druga, da bo 30. decembra ognjemet. 

Praznična razsvetljava je od leta 2012 prepuščena krajevnim skupnostim, saj MOK poskrbi le za center Kopra, krajevne skupnosti pa za to nimajo namensko dodeljenega denarja. 

Na Škofijah so poiskali najcenejšo rešitev namestitve svetlobnih elementov na drogove javne razsvetljave in svet KS je ta strošek podprl. Elementov iz stare mestne razsvetljave je omejeno število, so v lasti MOK, skladišči jih Komunala, na razpolago pa so vsem KS v občini. 

A krajani in vsi, ki opravljajo dejavnost v kraju, bi si želeli več. 

Fedora je dala pobudo, da bi združili moči in bi bilo vsaj drugo leto drugače oziroma bolje. V nekaj dneh je bilo organizirano prvo srečanja, ki so se ga udeležili Bruno Markežič iz mesnice, Albina Šabec iz Bina bara, Renata Dobrinja, ki bo čez nekaj dni odprla novo slaščičarno, Željko Stanič in Tanja Ogrin iz S bara. Dogovorili so se, da bi že zdaj začela nastajati idejna rešitev praznične okrasitve za leto 2016. Letos pa se bodo pridružili Tanji iz S – bara, ki pripravlja 30. decembra ognjemet in poskrbeli, da bo še privlačnejši. Pa tudi dogajalo se bo ta dan na Škofijah. 

Na prijetnem razgovoru je padlo še mnogo drugih idej in dogovor, da se najkasneje v dveh mesecih spet srečajo še v večjem številu.

 

Deli: