Praznik z vrhunskimi glasbeniki in ob prijetnem druženju

gala koncert

V petek zvečer je KS Škofije praznovala na poseben način. Krajani so prisluhnili Big Bandu orkestra Slovenske vojske pod vodstvom dirigenta Rudolfa Strnada, ki je pokazal tudi svoje vokalne in odrske veščine. Na odru mu je družbo delala pevka Katja Rihter. Nabor skladb je bil pester: od domačih zimzelenih melodij, jazza, skladb, pod katerimi so bili podpisani Glenn Muller, Stevie Wonder, Fredie Mercury, pa našega Bopjana Adamiča in vrsta priredb Jožeta Privška.

A gremo po vrsti. Praznični večer je začela novinarka in voditeljica Karin Sabadin. Spomnila je na 1. december pred 74 leti in kako je pred 35 leti ta dan postal krajevni praznik. O vsem tem je bil podrobno že objavljen oris Vere Vezovnik.

Potem je dobil besedo predsednik sveta KS Škofije Edmond Gašpar, ki je med drugim pozdravil podžupana Mestne občine Koper Petra Bolčiča in poveljnika 430. mornariškega divizjona, kapetana bojne ladje  Borisa  Geršaka. Iskreno se je zahvalil orekestru, ki se je odzval na njegovo željo in prošnjo ter za praznik odigral  koncert vrhunskih glasbenikov. Zahvalil se je  vsem društvom in posameznikom, ki so pomagali pripraviti današnji dogodek in dejal:

«Z nocojšnjim koncertom obeležujemo krajevni praznik 1.december. Na ta dan je bil ustanovljen prvi odbora OF v Istri , ki  simbolično predstavlja  upor proti diktaturam, fašizmu in raznarodovanju. Je tudi simbol skupnih prizadevanj za lepši jutri, ki je povezal in povezuje Primorce. Z željo, da kot povezana skupnost  gledamo naprej v boljši jutri, so tudi prizadevanja vodstva KS, da bi se čim večkrat  skupaj sprostili, razvedrili, razširili obzorja, se družili in našli čim več povezovalnih vsebin. Glasba je nedvomno ena od teh.

Nocojšnji koncert  smo  poimenovali kar Gala koncert, saj poleg obeleženja krajevnega praznika  predstavlja tudi vstop v prednovoletna praznovanja. Zato vsem želim glasbene užitke danes ter prijazne in vesele praznike z vrhuncem vstopa v novo leto. Srečno!«

Pri pripravi dogodka so pomagali člani društev Dobra volja in Istrski grmič, KO ZB za vrednote NOB Škofije in drugi.

Za vrhunske fotografije je poskrbel Miha Crnič. Prav fotografije lahko pričarajo vtise iz večera, a seveda brez glasbe.

Fotogalerija

Deli: