Prevzeti od petja

pomladni večer

Škofijsko občinstvo je bilo v torek spet priča prijetnemu in glasbeno kakovstnem večeru. V tednu ljubiteljske kulture je zbor Obalca organiziral Pomladni večer, v katerem je najprej nastopil Oktet Aljaž s sedmimi, doživeto zapetimi pesmi, med njimi Dve leti in pu, Sen znala jes, Angels in druge.

Oskester harmonikarjev Izola je zaigral tri različne  ljudske pesmi in Yellow Submarin od Beatlov. Škofijske Valmarinke so pokazale, kako se pripravljajo na pevske vaje in s hudomušnostjo ogrele občinstvo pred vrhunecem večera.

Mešani pevski zbor Obalca, v katerem poje tudi  nekaj Škofjotov, je predstavil zahteven in raznolik program od Brahmsa, Monteverdija, do Kumarja, Čopija in Srebotnjaka.  Od septembra 2012 zbor  vodi izredno energična in ekspresivna Sonja Mezgec, ki je kot solistka in članica različnih komornih sestavov s harmoniko osvojila številne nagrade na regijski, državni in mednarodni ravni.

Vsi so si zaslužili bučen in dolg aplavz, z večerom so bili tako zadovoljni tako nastopajoči kot škofijsko občinstvo.

Po lepi navadi je sledilo druženje v avli in izjemna zborovodkinja Sonja Mezgec je poskrbela, da je skupna pesem nastopajočih še dolgo zvenela.

Fotogalerija

Deli: