Prva »tradicionalna« golažjada

golažjada

Društvo Dobra volja je v sodelovanju s KS Škofije v soboto pripravilo prvo prireditev »Golažjada in mlado vino«. Predsednica Nasiha Cvajdik pravi, da bo postala tradicionalna. Tega si želijo tudi obiskovalci, ki so ves dan polnili parkirišče pred zadružnim domom, ki se je spremenilo v prizorišče pestrega dogajanja. Tekmovalo se je v kuhanju goloža, pokušalo mlado vino pri Šavletu. članice Dobre volje so napekle peciva, stojnice so ponujale kostanje, domače izdelke, pogače...Dopoldan je odmevala harmonika, popoldan pa De Peachkiss. 

Komisija za oceno golažev se je ob zelo resno poglobila v substanco in ocenila štiri golaže štirih ekip. To so bili:Ivan Števič - vodja kuharjev iz restavracije STARI MULIN- Norbedo; Abdulah Džulbić-Dule - vodja kuharjev iz Grill bar NIMIS na plaži in Fabio Stepančič iz pizzerie St. Lucia iz Lucije.

Zmagovalni golaž pod imenom POLVERE DA SPARO je skuhala ekipa BRKINC z vodjem Alešem FERLUGA in sokuharji Andrejem PLEŠINGER in Erikom ŠTURMAN.

Zmagovalna ekipa je za nagrado dobila pršut, ki ga je podarilo Društvo Dobra volja Škofije.

Od vseh golažev kmalu po podelitvi priznanj ni ostala niti žlica. Vsi so bili namreč zelo dobri. Pogovori in »modrovanja« pa so se zavlekli pozno v noč.

Fotogalerija

Deli: