Skavti na Škofijah že 20 let

SKAVTI ŠKOFIJE - Z vetrom v jadrih

Nedeljsko prireditev v Zadružnem domu smo skavti pripravili kot predstavitev našega dela - oziroma enega dne na skavtskem taboru. Tako smo prikazali jutranje bujenje, telovadbo, dvig zastave, pohod, kuhanje, večer ob tabornem ognju in stražo. Vmes seveda ni manjkalo pesmi, bansov in skečev. 

Na ta način smo tudi praznovali našo peto obletnico samostojnega obstoja na Škofijah. Sicer pa smo skavti na Škofijah prisotni že 20 let.

Pred 20 leti smo namreč prve volčiče zbrali v Krdelu pojočih valov Škofije, čez pet let smo imeli še svojo četo - Četa Zdola Zahejeve fije Škofije

Pet let pa imamo že klan - Boškarini in seveda steg Škofije 1 - Z vetrom v jadrih -kar pomeni, da ne želimo stati pri miru, ampak želimo z veseljem novim izzivom naproti. Oder smo okrasili z majčkami taborov in dogodkov, ki se jih je v 20 letih nabralo kar veliko. Ogenj je bil sestavljen iz jambora, ki smo ga imeli postavljenega na prvem taboru stega  leta 2010 v Malnih  pri Planini. 

Po prireditvi smo vpisovali tudi nove člane saj začnemo z naslednjim tednom s sprejemom novincev in sicer v soboto 26. 9.na Debelem Rtiču ob 14. 30.

 

Nataša Primožič

Fotogalerija

Deli: