Sklep o urejanju pokopališča Plavje

pokopšališče plavje

Na predlog odbora za infrastrukturo, ki ga vodi Matjaž Čok, je svet KS v četrtek sprejel sklep glede ureditve pokopališča na Plavjah. Podoben način urejanja v prihodnosti čaka tudi pokopališča na Škofijah in Plavjah.

Sklep se glasi:

  • Grobna mesta: naročene so tablice z številkami in se jih namesti še pred 1. novembrom.
  • Tajništvo preveri plačevanje za najem / vzdrževanje na podlagi novega seznama, ki je narejen v excelu.  Za Plavje bo pripravljeno poročilo prilivov in seznam tistih družin, ki grobnega mesta ne plačujejo. V skladu z pokopališkim redom se na ta grobna mesta  posebej namesti obvestilo, ki najemnike  poziva k plačilu najemnine/ vzdrževalnine. Hkrati se jih tudi kontaktira.
  • Grobna mesta: na  podlagi geodetskega izrisa se planirajo tudi nova grobna mesta (upoštevaje min  1,2 m zamika med grobovi). Grobnih mest s krstami je lahko le omejeno število; nekaj je še prostih mest, nekaj se jih bo sprostilo na opuščenih grobiščih. Zaradi zagotovitve prostora se bo na SZ delu pokopališča med parcelama 146 in 147 predlagalo investicijo za izgradnjo več nivojskih žarnih niš, kar bo zadostovalo za nekaj desetletij.
  • Na Plavjah se izvede še nekaj manjših vzdrževalnih del: prebarva se vhodna vrata, požaga se drevo ob vhodu, doda se del  žleba v mrliški vežici (vse v 2015).
  • Planira se investicijo v poti do grobov na pokopališču; s tem se celostno uredi neurejeno »štukanje« talnih površin-vnesti v FN 2016. 

 

Deli: