Sobota v znamenju KB liftinga in mulltikulinarike

Tekma KP Škofije

Naslednjo soboto bo v dvorani zadružnega doma od 10. do 15. ure  potekalo tekmovanje Kettlebell lifting Škofije Open, ki ga organizira športno društvo  N1 Gym Obala iz Škofij.

Kaj je pravzaprav kettlebell lifting, ki ga na Škofijah pri trenerki in predsednici društva Neni Cah osvajajo, trenirajo in že posegajo po dopbrih rezultatih? Gre za šport, kjer se intenziteta stopnjuje z vsakim dvigom. Ciklično dvigovanje kroglastih uteži nad glavo se šteje takrat, ko se zaklenejo vsi sklepi. 10 - minutna platforma dobesedno vibrira od prve do zadnje minute. Tekmovalec ima na podlagi telesne teže izbrano kategorijo in tudi utež s katero tekmuje, kot tudi disciplino. Ketli tudi pomagajo rekreativcem in športnikom, da izboljšajo svojo fizično ter psihično sposobnost.

Na Škofijah se bo v soboto pomerilo 50 tekmovalcev iz 3 držav, ki se bodo borili za medalje in osebne rekorde. Leta in spol v tekmovanju niso omejitev, zato bo ogled dogodka toliko bolj zanimiv. Privalčen bo seveda tudi zato, ker bodo obiskovalci lahko spoznali sport, ki se razvija na Škofijah in tako sledi svetovnim trendom.

N1 Gym Obala  Škofije  deluje dve leti. V tem času se  razvijajo in trenirajo tako, da uspešno  sledijo konkurenci v panogi, ki postaja vse bolj prepoznavna. V športenm društvu si želijo, da bi bilo privržencev vse več. Organiziracija tekme je tako namenjena tudi promociji športa in prikazu kako smo ljudje sposobni več kot le teči, počepati in kolesariti.

Deli: