Tri dni škofijske šagre

Šagra Škofije

Od petka do nedelje (20. do 22.8.) je na Škofijah potekala tradicionalna šagra. Petkov program je pritegnil približno 700 ljudi, predvsem mlajše obiskovalce. Sobota je bila najbolj množična z več kot  1.000 zabave željnih. Čeprav v nedeljo ni bilo glasbe, se je tudi ta dan precej krajanov odločilo za obisk prizorišča, kjer so malo gledali nogomet, malo briškulo, vmes pa še kaj pojedli in popili.

Organizator Bronx je pripravil zanimiv program.  V petek so n astopali Xaxid, De Peachkiss in Majka. V soboto so se predstavila štiri društva iz Škofij, poskrbljeno je bilo za animacijo otrok s profesionalnim animatorjem. Program je začelo društvo Dobra volja, vmes so zapele Dekleta s Škofij in potem pa spet Dobra volja s plesno točko. Pravo navdušenje pa sta požela izredno dinamična in dodelana nastopa najprej deklet iz Capristars, nato pa še fantov in dekleta iz V.I.P. Odlično vzdušje se je nato le preneslo skozi cel večer. 

Predsednik Bronxa Željko Stanič je tako ocenil dogajanje: «Menim, da smo z uvodnim programom res zadeli v polno in zadovoljili množico naših krajanov, čigar sorodniki in znanci so se lahko predstavili zelo številčni publiki.«

V nedeljo so v dvorani izpeljali še mednarodni prijateljski turnir v malem nogometu, na katerem so natopile ekipe: Bronx Škofije, Kix Ajdovščina, Puntar Tolmin in Hrvaški Podpićan iz Labina. Istočasno je pod šotorom potekal tradicionalni turnir v briškoli in trešetu. Med številnimi nastopajočimi sta se najbolje odrezala igralca iz Škofij Kodrič Aleš in Furlanič Mario. 

Deli: