V petek končno asfaltiranje

parkirišče Mercator

Javna površina pred trgovino Mercator, ki že dolgo časa ovira promet, bo v petek, 25. septembra, končno le sanirana in asfaltirana. To je predsedniku sveta KS danes zagotovil glavni izvajalec kanalizacije na tem območju Grafist, dela pa bo izvedel CPK. Informacijo je potrdil tudi nadzorni investicije.

Zaradi problematičnega cestišča in parkirišča, je Edmond Gašpar že 4. septembra pisal županu in odgovornim na občini, ki je nosilec investicije. Tako se glasi del pisma:

»Ob zaključku del izgradnje kanalizacije in obnove vodovoda so izvajalci obstali z deli urejevanja asfaltnih površin pred javnim parkiriščem na območju centralnih dejavnosti pred trgovino Mercatorja.

Na tej površini se odvija večina dnevnih aktivnosti kraja, saj so v neposredni bližini pošta, cerkev, avtobusna postaja, lekarna in ostale dejavnosti, tukaj se križajo ceste in je prisotna velika obremenitev prometa.

Zato je KS dala tudi pobudo, da se je na tej javni površini uredila modra parkirna cona.

Žal je na nekaterih delih asfalt, ki izkazuje vsaj pet različnih starosti krpanja, grobo načet in celo poškodovan. Asfaltiranje zgolj izkopne trase bi pomenilo spet še eno krpanje z novim asfaltom, ob katerem so vidne poškodbe, ki pa se iz investicijskih sredstev tekočega projekta ne morejo pokriti.

Ker bi bilo tudi ekonomsko smiselno to površino urediti ob sedanji prisotnosti gradbincev in vse gradbene mehanizacije v vsaj v minimalni meri (zaris v priloženi sliki), vas naprošamo za dodelitev potrebnih sredstev.«

Odgovor iz občine je prišel čez 13 dni, potem je prišlo do štiristranskega dogovora, kdo bo minimalna dela asfaltiral in zdaj bodo izvajalci, ki jim dela naroča investitor, torej občina, sanirali najbolj nujne površine v izmeri cca 100 m2.

Na občino so bile poslane tudi fotografije in predlog sanacije.



Fotogalerija

Deli: