V soboto vrhunec za Bronx

bronx tekma Olimija

Uspešna sezona Bronxov, ki so jo nakazale mlajše selekcije, bo v soboto 5. marca doživela svoj  vrhunec tudi za člansko ekipo. Z uspešnimi nastopi v predtekmovanju so Bronxi izločili vse svoje nasprotnike in si prislužili nastop na finalnem turnirju. To je že tretja uvrstitev Bronxov na finale v zadnjih petih letih. V prvo so bili poraženi šele v finalu, v drugo leta 2013 pa so prvič v dolgoletni zgodovini pokal osvojili. 

Polfinalna srečanja se bodo odigrala v soboto 5. marca, veliki finale pa bo dan kasneje. Gostitelj in pokrovitelj turnirja so terme Olimija. Vse tri tekme pa bo v živo prenašala televizijska postaja Šport TV. 

Že sama uvrstitev Bronxov med najboljše štiri ekipe v Slovenskem futsal pokalu je veliko presenečenje, saj gre za klub iz majhnega kraja s skromnim proračunom in igralci izključno iz domačega obalnega okolja v večini vzgojenimi v lastni malonogometni šoli. Vse tri ostale ekipe udeleženke Bronxe močno presegajo na vseh področjih, saj gre za klube, ki si lahko privoščijo najboljše slovenske igralce, katerim so dodale še zelo kakovostne tujce.

Še najbolj po kakovosti izstopa ravno ekipa Maribora, ki je nasprotnik Bronxov v polfinalu v soboto ob 17. uri. Štajerci so si privoščili praktično polovico slovenske reprezentance in so velik favorit v tem dvoboju. Kljub temu se Škofijoti ne mislijo predati brez boja, saj so take vloge že vajeni in so že večkrat ukanili tudi mnogo kakovostnejše nasprotnike od sebe. Pokalno tekmovanje, kjer se vse reši v le eni tekmi, je specifično in znano ravno po temu, da tudi majhni klubi lahko pripravijo presenečenje. 

Natop Bronxov na finalnem turnirju je že s tem velik uspeh kluba in obenem lepa promocija našega kraja v širšem slovenskem prostoru.

 

Vir: www.fcbronx.si

Fotogalerija

Deli: