Vidni rezultati dogovorov s Komunalo

delavec Komunale

Na Komunali Koper je proti koncu januarja potekal razgovor med direktorjem Gašparjem Gašparjem Mišičem in predsednikom sveta KS Škofije Edmondom Gašparjem in Matejem Gabriejelom. Med drugim so obravnavali učinke redne prisotnosti delavca Komunale na Škofijah in  Komunala se je odločila za zamenjavo. 

Od februarja za red oziroma čistočo na javnih površinah na območju Sp. Škofij, dela Čuka in prav tako dela Zg.Škofij do ekoloških otokov ter Parenzane do kamnoseka skrbi Haxhi Šala. Njegovo delo se že pozna, saj ga temeljito opravlja. V petek je tako čistil robove ceste proti Čuku, na ogled in delo pa je prišel tudi v soboto. 

Ali bo mogoče njegovo območje delovanja razširiti proti Elerjem in Plavjam, pa dogovori še tečejo. 

Nadaljuje se urejanje ekoloških otokov. Te dni je bil preseljen iz parkirišča pri zelenjavi na prostor ob bivši črpalki. Tako bo tam nekoliko več prostora, predvsem pa bo bolj urejeno. Žal so nekateri namreč smeti ali celo kosovne odpadke odlagali kar med kontejnerji, kar je kazilo območje ob državni cesti. 

Prav tako bo prestavljen ekološki otok iz sedanje lokacije ob Parenzani na plato pred borovim gozdičkom. 

Za ureditev ekološkega otoka na Tinjanju dogovori s Komunalo še tečejo. 

Vodstvo sveta in odbora za infrastrukturo sta že v začetku lanskega leta pripravila obširni spisek potrebnih posegov, nalog in del v krajevni skupnosti s strani Komunale. Nekateri se zadovoljivo rešujejo, za kar je treba Komunalo pohvaliti.

Fotogalerija

Deli: