Zaključek naložbe, asfaltirano parkirišče…

24. seja

Svet KS Škofije se je na 24. seji med drugim seznanil s poročilom predsednika o aktivnostih zadnjih dveh mesecev. Tako se je uspešno zaključil investicijski projekt  v lokalu »B Zone«, kjer je najemnik Josip Buterin  pričel z odbratovanjem v obnovljenem lokalu.

V obnovo lokala in opremo je investiral  preko 150.000 EUR.   Izvajanje investicije so aktivno spremljali  Matej Gabrijel ,  Darko Počkaj in predsednik sveta. Opravili so  preko 15 operativnih sestankov in nadzornih ogledov med izvajanjem del. Gradnjo so spremljali zato, da se  dela, ki predstavljajo trajen investicijski vložek v ovjektu zadružnega doma, izvedejo kvalitetno in stroškovno optimalno. Investitor bo zdaj  pripravil še poročilo o finančnem vložku za ta dela, ki ga bo Odbor za infrastrukturo pregledal in o njem poročal svetu.

Za ureditev podaljška terase odbor še zbira ponudbe. Kontaktirano je bilo 7 izvajalcev, prispela pa je za enkrat  le ena ponudba.

V soboto je bilo asfaltirano  tudi  parkirišče pred pokopališčem Plavje, kjer bo v naslednjih dneh opravljen še zaris. Z dovoljenjem Urada za nepremičnine MOK je KS dogovorila z lastnikom novega bencinskega servisa, da  del občinske parcele  uredi v parkirišče za potrebe obiskovalcev pokopališče. Investicija je v celoti donacija  lastnika bencinskega servisa. Podjetje Geotim,  Aljoša in Igor Bertok so donirali geodetski posnetek, Studio IBK in Matej Gabrijel pa projekt umestitve in izrisa parkirnih mest. Skupna vrednost doniranega je preko 10.000 EUR.

V večnamenski dvorani v centru Škofij je bila opravljena  premontaža protipožarnega vodovodnega priključka 2 '', s katerim je dvorana  končno razbremenjena nepotrebnega stroška v višini skoraj 150 EUR mesečno. Ta strošek se je zaračunaval celo obdobje upravljanja s to dvorano in noben predhodni svet na to ni bil pozoren.

Deli: