Zbor krajanov sprejel pet sklepov

zbor 2015

Zbora KS Škofije se je v četrtek zvečer udeležilo 70 krajanov. Predsednik sveta Edmond Gašpar, predsedniki odborov Nataša Zerbo, Matjaž Čok in Damjan Pečarič ter vodja komisije za problematiko prometa Rade Vilimanovič so podali izčrpna poročila o delu prvega mandata. Razprav je bilo veliko in zbor, ki ga je vodil odvetnik Janez Starman, je trajal kar štiri ure. Predlogi krajanov pa bodo uvrščeni na seznam nalog, ki jih bo svet poskušal izpolniti v prihodnje.

Krajani so na zboru s soglasjem ali veliko večino glasov sprejeli pet sklepov.

Glede na to, da se pripravlja nova ureditev zaposlitve tajnic krajevnih skupnosti in naj bi jih bilo v MOK, ki ima 22 KS, v prihodnje zaposlenih le 10 kot občinske uslužbenke občine, je zbor sprejel 1. sklep:

Stališče zbora krajanov KS je, da morajo tajnice v večjih KS ostati v delovnem razmerju in zaposlene za polni delovni čas v krajevnih skupnostih.

Zaradi problematike nezgrajenega kanalizacijskega omrežja za čiščenje komunalnih odpadnih voda je sprejel 2. sklep:

Zbor krajanov KS Škofije daje pobudo upravi Mestne občine Koper in mestnemu svetu, da pripravita odlok o subvencioniranju dela stroškov gradnje MKČN v višini razlike med enotno ceno kanalizacijskega priključka in ceno MKČN. Sredstva naj se predvidijo v proračunih MOK za l.2016 in 2017.

O prioritetah investicij govori 3. sklep:

Zbor sprejema sklep o sledečem vrstnem redu prioritete investicijskih vlaganj MOK v KS Škofije

  1. Izgradnja 2. faze kanalizacije – Zg. Škofije in izgradnja 3.etape 1.faze Sp. Škofije s črpališčem

  2. Rekonstrukcija ceste Sp. Škofije - Tinjan v odseku od DC do 4.Škofij po že izdelanem projektu in s krožiščnim priključkom na DC

  3. Izgradnja nove OŠ

  4. izdelava manjkajočih projektov kanalizacije za celotno območje KS

4. sklep se je oblikoval na podlagi prometne problematike v KS in se glasi: 

Zbor krajanov KS Škofije zahteva, da se HC 5 in HC 6 vrneta v režim prostega prometa, to je v uporabo brez vinjet.

Okrog upravljanja z nepremičninami so krajani po razpravi sprejeli 5. sklep: 

Zbor predlaga županu in vodstvu občinske uprave :

  • da nepremičnini, ki sta bili odvzeti iz upravljanja (Vaška hiša Druge Škofije in parc.492/10 k.o.Škofije ) KS povrne v njeno upravljanje in

  • ugodi zaprosilom sveta za predajo v upravljanje drugih utemeljeno predlaganih površin z namenom najkvalitetnejšega skupnega upravljanja javnega premoženja.

O vseh temah zbora bodo objavljena poročila v prihodnjih dneh.

 

 

Deli: