Zeleni rez in ureditev dreves

obrez dreves

Na četrtkovi seji sveta KS so se svetniki med drugim odločili za  strokovni obrez in odstranitev nekaterih dreves, kar bo opravila Komunala.

Odbor za infrastrukturo že nekaj časa spremlja in beleži stanje dreves na javnih površinah. Ta že leta niso bila obrezana, zaraščene krošnje so ponekod nevarne, sunki burje lomijo veje nad cestami, nekatera drevesa so odmrla ali so zbolela. Skratka, potrebno je poskrbeti za njihovo osvežitev in za varnost tam, kjer je to potrebno.

Član odbora za infrastrukturo je skupaj s predstavnikom Komunale opravil tudi ogled in dogovor je, da se čim prej opravi strokovni obrez in  odstranitev nekaterih dotrajanih dreves ter se izboljša preglednost  križišča severne obvoznice. KS Škofije bo za izvedbo del participirala nekaj denarja.

Izpred vhoda na pokopališče Plavje se bo odstranil suhi bor in na pokopališču cipresa, zaradi katere se ruši zid. Ob državni cesti oziroma v centru Škofij bosta obrezani platani in akacija, nekaj posegov bo tudi pri pokopališču Škofije in še kje v okviru razpoložljivih možnosti.



Fotogalerija

Deli: