PLAVSKI VEČER – skupaj vemo in zmoremo veliko

Plavski večer 28.6.2024

Na Plavjah je zadnji petek v juniju ( 28.6.2024) namenjen druženju, obujanju preteklosti in načrtovanju prihodnosti, pesmim, šalam in še marsičem.

Na prizorišču ob cerkvi v središču vasi, ki sta ga domačina David Božič in Neva Samec izvirno opremila za družabno in kulturno prireditev. Le-ta je potekala v organizaciji Kulturnega društva Istrski grmič Škofije in ob pomoči številnih krajank in krajanov. Obiskovalce so najprej pozdravili predsednica krajevnega kulturnega društva Vlasta Jerman, domačinka v narodni noši Elen Zrinski in predsednik KS Škofije Matjaž Čok. Sledil je bogat program, v katerem so ob glasbeni spremljavi Davida Božiča in Bogdana Bukovaca nastopili najmlajši; z recitacijo se je predstavil Mark Malovec, v svet melodij so občinstvo popeljali instrumentalisti Valter Čok, Patrik Medved in Andrej Šavron ter pevec Andrea Sestan. S svojo energično plesno točko je vzdušje ogrela Tadeja Tavčar, za igrarije najmlajših je poskrbela Sonja Marčetić.

V drugem delu prireditve sta prisotne nasmejali Elena Rizzi in Metka Malčić z veseloigro "Pr nas dama". Predstavili sta pesmi, zgodbe, prigode ter tegobe, ki se v vaški skupnosti nabirajo od povojnega časa do sedanjosti.

Plavski večer postaja tradicionalno druženje za vse generacije, lep začetek veselega počitniškega vzdušja ter nadaljevanje kulturnozgodovinske identitete vasi.

Pripravila: Elen Zrinski

Fotogalerija

Deli: